piątek, 6 listopada 2009

surowy talerz

Wspanialy surowy talerz



kilka lisci szpinaku
kawalek bialej mlodej kapusty
kawalek startej marchwi

Sauce-purée
2 marchwie
2 topinambour
1 lyzka miso
1 lyzeczka curry
1 lyzeczka nasion kopru
3 plasterki imbiru
1 pomidor
2 lyzki masla migdalowego bio lub eventualnie z orzeszkow ziemnych

Zmiksowac wszystkie posiekane skladniki purée w blenderze.
Serwowac na ogrzanym talerze i skropic kilkoma kroplami oliwy oraz posypac wloskimi orzechami.
Wspaniale, jesienne, kompletne danie. z kawalkiem chleba z kielkowanych zboz, lub tradycyjnego razowego na zakwasie.
dla bezglutenowcow? rozwiazaniem sa wspaniale chleby essenienskie z kielkowanych bardzo krotko (24-48h) ziaren pszenicy - doskonaly na odbudowanie sil witalnych i bardzo prosty w przygotowaniu, trzeba tylko czekac az sie podsuszy... przepisy niedlugo...
et voila foto:

chleb esenienski z pszenicy, daktyli, sloneczniku i miodu - podroz do nieba...
Na zdrowie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz